Ajankohtaista

PUUKOTI 8.10.2021

Ekologisten kaupunkikotien rakentaminen on käynnistynyt

Puurakentajana Puukoti Groupilla ekologisuus on ollut alusta asti kantava
periaate koko yhtiön yli 20 vuoden historian ajan. Tämän
johdosta asuntomme pyritään aina toteuttamaan maalämmöllä. Asunnoissamme ei kaukolämmön voimakas hinnan nousu pääse nyt, eikä jatkossakaan vaikuttamaan hoitovastikkeiden tasoon.

Yhtiömme toinen tukipilari on tuottaa laadukkaita ja kohtuuhintaisia asuntoja, tässäkin mielessä maalämmön merkitys kasvaa tulevaisuudessa entistäkin tärkeämmäksi. Maalämmön edistäminen olisikin mielestämme Suomen hallituksen yksi tehokkaimmista ilmastotoimista.

Townhouse-asuminen
Nyt Puukoti Group on uuden äärellä, sillä Suomessa ei ole vielä laajamittaisesti toteutettu maailmalta tuttuja townhouse-tyylisiä asuntoja. Itä-Helsingissä näitä moderneja sekä tyylikkäitä pientalon ja kerrostalon välimuotoja ei vielä ole.

Vaikka toteutamme uudenlaista asumismuotoa, rakentamisen periaatteemme säilyvät myös townhouse-kodeissa. Ja kuten muissakin kohteissamme, nämäkin asunnot varustetaan ekologisella maalämmöllä.

As Oy Helsingin Tyrni
Mellunkylään rakentuu 16 modernia townhouse-asuntoa. Tarjolla on kodikkaita asuntoja yksiöistä aina viiden huoneen tilaviin perheasuntoihin, jotka ovat kooltaan 28–109 neliötä. Kaikissa asunnoissa on paljon upeita yksityiskohtia jotka edistävät asumista. Yhtiössä on myös mahdollisuus ostaa oma autotalliosake.

Itä-Helsingin ensimmäisten townhouse-kotien rakentaminen on nyt käynnistynyt. Työmaalla on käynnissä maanrakennustyöt, asunnot valmistuvat ensi keväänä.

As Oy Helsingin Tyrni
Akonlahdenkuja 1, 00920 Helsinki


GSD NORDIC 23.9.2021

Ekologinen puurakentaminen on tullut jäädäkseen

Puukoti on jo yli 20 vuotta toiminut puurakentamisen ja ekologisten rakennusratkaisujen asiantuntijana. Tällä hetkellä Puukodilla on meneillään poikkeuksellisen paljon hankkeita, myös tulevaisuudelta odotetaan kasvua.

Toimitusjohtaja Simo Pitkälän mukaan vuonna 2000 perustettu yritys on teollisen puurakentamisen edelläkävijä.

– Kehitämme menetelmiä jatkuvasti, jotta rakentaminen olisi mahdollisimman ekologista, tehokasta ja laadukasta, hän kuvailee.

Yritys rakentaa rivi- ja luhtitaloja sekä puukerrostaloja pääkaupunkiseudulle ja KUUMA-seudun kuntiin. Asuintaloissa huomioidaan aina se, että asuntojakauma olisi monipuolinen ja mahdollisimman monella olisi varaa asua hyvin.

Asunnot valmistuvat yrityksen omalla talotehtaalla Järvenpäässä, jolloin vältytään esimerkiksi rakennustyömaiden kosteusongelmilta. Käytetty puutavara on enimmäkseen Etelä-Suomen alueella kasvanutta, joten siirtymät pysyvät lyhyinä ja hiilijalanjälki pienenä.


PUUKOTI 4.9.2021

Puukoti Groupin syksy on vilkasta rakentamisen aikaa

Käynnissä on tällä hetkellä useita ainutlaatuisia rakennushankkeita. As Oy Helsingin Liikkalankuja on ensimmäinen, jonka nyt esittelemme.

Helsingin Vartioharjuun valmistuu kolme upeaa rivitaloa käsittäen 14 asuntoa. Yhtiön asunnot ovat perheasunnoiksi sopivia erikokoisia kolmioita, joissa osassa oma sauna. Suuri osa asunnoista on jo myyty tai varattu, vapaana on vielä muutama asunto.

Kohde sai kesäkuussa rakennusluvan, jonka myötä työt työmaalla ovat käynnistyneet ripeästi. Maatyöt ovat lähes valmiina ja perustuksia on aloitettu tekemään. Talot valmistetaan säältä suojassa Puukoti Groupin omalla talotehtaalla valmiina moduuleina, joiden rakentaminen on myös käynnissä.

Arkkitehtisuunnittelusta vastaa arkkitehti Mika Rytkönen. Hän on toteuttanut perusteellisesti rakennusten arkkitehtisuunnittelun ja luonut taloille hyvin ympäristöön sopivan ilmeen. Talot edustavat klassista muotokieltä raikkaalla ja modernilla tavalla. Suuret ikkunat takaavat runsaan luonnonvalon kaikkiin asuntoihin ja pohjaratkaisut ovat huolella mietittyjä.

Tässäkin Puukoti-kohteessa ekologinen puurakentaminen on huomioitu kokonaisvaltaisesti. Sisustussuunnittelijamme on laatinut hyvät pintamateriaalivaihtoehdot, joihin nopealla ostajalla on vielä mahdollisuus vaikuttaa. Kohteen lämmitysmuotona on maalämpö, RS-pankkina toimii Osuuspankki.

Liikkalankujan rakennukset on kerännyt jo nyt paljon positiivista huomiota ja tulee valmistumaan aikataulun mukaisesti syksyllä 2022.

Onko tässä unelmiesi asunto? Ota yhteyttä Puukoti Asuntomyyntiin:
Paul Lehtola p. 040 931 1628 / [email protected]

Havainnekuva valmiista taloista, jotka valmistuvat syksyllä 2022.

Liikkalankujan tonttityömaa elokuussa 2021.


NEWSPOOL 16.6.2021

Ympäristöystävällinen koti modernilla tehdastuotannolla

Puukodeilla perinteinen rakennusosaaminen yhdistyy moderniin tehdastuotantoon. Pitkän linjan ammattilaiset ovat nyt siirtyneet ulkoilmasta sisäolosuhteisiin, jossa laatu on valvottua ja kuivaketju turvattua.

Puukoti Group Oy valmistaa moderneja koteja suomalaisille perinteitä ja ympäristöä kunnioittaen. Kotimaan metsien luonnollisista raaka-aineista valmistetut kodit kestävät aikaa ja säästävät luontoa.

– Kunnioitamme rakentamisessamme ihmistä, luontoa ja alueen asuinympäristöä. Yhdessä asuinalueen arkkitehtien kanssa näemme vaivaa sen eteen, että onnistumme räätälöimään rakennuksen tontin sijaintiin sopivaksi. Asuntojen ympäristöystävällinen lämmitys ja ilmanvaihto sekä kestävät materiaalit puolestaan takaavat sen, että asunnossa on helppo elää ja hyvä hengittää. Monipuoliseen rakentamiseen taipuva puu tekee sisäilmasta terveellisen ja tunnelmasta lämpimän, Puukoti Groupin kaupallinen johtaja Antti Seppinen kuvailee.

Jätä yhteydenottopyyntö

Käsittelemme annettuja tietoja Tietosuojakäytäntömme mukaisesti.